Harry Potter Studios i London

Min datter er kæmpe Harry Potter fan. Kæmpe… Så børnenes julegave sidste år var en tur til Harry Potter Studios i London – og der tog vi over lige inden corona-krisen ramte Europa (altså marts 2020). Det var en vildt god oplevelse, som varmt kan anbefales, hvis du er Harry Potter fan.

Det virkede dog en anelse uoverskueligt hvordan man skulle komme derud, så jeg tænkte, jeg ville dele et indlæg om, hvordan man kommer til Harry Potter Studios (det ligger nemlig et godt stykke udenfor London). Der udover fandt jeg det lidt vanskeligt at vide om hvor længe man må være der og sådan. Så her kommer lidt korte facts om Harry Potter Studios og rejsen dertil.

Hvordan kommer man billigst til Harry Potter Studios fra London centrum?

Den nemmeste måde er at booke deres busser fra centrum. Det er møg-dyrt (mener de står i 40 pund pr. person – så ca. 1300,- danske kroner for en familie med to børn). Den billigste måde (jeg er jo nordjyde) kommer her:

Tag undergrunden til Euston Square.

Gå herfra til Euston togstation (tager et minut)

Fra Euston skal du med toget til Watford Junction. Det er en togrejse på ca. 30 minutter. Du behøver ikke købe billet, men kan “tappe ind” med dit Oyster card eller dit trådløse kreditkort hjemme fra Danmark. Billetten koster ca. £12 per person. Bemærk, at der er mange tog, der stopper i Watford Junction. Så spørg informationen hvilket af dem, der er det hurtigste at tage. Børn er gratis sammen med en voksen.

Lige udenfor Watford Junction er der en Harry Potter-bus holdeplads. Her kører der ca. hvert kvarter en bus plastret ind i Harry Potter ud til studierne. Den koster £4 per person og du kan betale med dit kreditkort i bussen. Bus-turen tager ca. 15-20 minutter.

Så i stedet for at give £160 for en familie med to børn, kan du klare det for ca. £40 for hele familien.

Bemærk dog, at der med ventetid og alting godt kan tage 1,5 -2 timer at komme derud. Så tag afsted i god tid.

Gringotts

Hvor megen tid har man ude i studierne?

Vi var meget i tvivl. Man skulle booke et “time slot” at komme ind på og det havde vi gjort. Men vi kunne ikke finde ud af, om vi blev smidt ud efter tre timer eller ej. Det viste sig, at vi bare skal komme ind i det time slot. Derefter var der masser af tid til at gå rundt derude og vi endte med at bruge omkring 5 timer. Så bare ankom i god tid inden dit timeslot, så kan I godt få en dag til at gå der.

Kan man spise i Harry Potter Studios?

Ja – der er en helt okay restaurant, der sælger det sædvanlige forlystelsesmad, men også sandwiches og så selvfølgelig butterbeer. Der er også borde og bænke på et udendørs areal, hvor man må spise medbragt mad. Så er vejret til det, kan du godt købe noget i M&S Food inde i London og medbringe. Men det er nok tvivlsomt hvor meget du sparer lige der.

Tryllestavsundervisning

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *