London med børn

Jeg har lige nydt den mest fantastiske ferie i London sammen med min søn Otto på 5 år. Jeg boede selv i London for 20 år siden, har været tilbage hvert år, så det var virkeligt fedt at kunne vise ham byen og gen-opleve den med børneøjne. Her er lidt af dét, vi lavede og mine tips til hvordan man gør det både billigt og tåleligt.

Inden vi tog afsted, havde jeg præpareret ham med, at man skulle kunne gå rigtigt langt på en storbyferie. Så vi var gået i gå-træning. Det betyder også, at man skal have praktiske sko på (jeg foretrækker bare løbesko). Ingen grund til at være forfængelig der.

Snart takeoff

Naturhistorisk museum er et hit

Overnatning

Jeg valgte Airbnb. Det gjorde jeg, fordi jeg hellere vil bruge pengene på oplevelser end på hotel og min erfaring er, at man kan bo til ca. halv pris på Airbnb. Når du skal vælge et sted på Airbnb bør du være opmærksom på følgende:

  • Sørg for at holde dig indenfor zone 1-2 (det bliver billigere, når du kommer ud i zone 3, men så bliver dine rejseudgifter større – så de du sparer på Airbnb betaler du bare til undergrunden. Der udover får du mindre “ferietid”, da du bruger mere tid på transport.
  • Der er altid 5-10 minutter længere til undergrunden end de angiver i deres annonce 😀
  • Vælg et sted, der ligger tæt på undergrunden
  • Vælg et sted, hvor der er gode linjer på undergrunden (Piccadilly, Victoria, Central og Northern Line er alle gode)

En anden fordel ved Airbnb er, at du kan lave lidt mad selv – eller som minimum morgenmaden, så du slipper for deres hvide tørre brød uden næring i. Billig og sund morgenmad FTW 😀

Hamleys – verdens største legetøjsbutik

Mad

En dyr udgift er jo maden. Personligt elsker jeg London for den gode mad, man kan få der, men det er muligt at spare. Gå i Marks & Spencer og køb frugt og frokost, som man kan tage med. Der er næsten Marks & Spencer overalt derovre og de har de mest fantastiske takeaway-muligheder. Man kan bl.a. købe nøddeblandinger, der er lige til at tage med og økologiske energibarer, der er praktiske at have med.

Et sted børn elsker (og voksne hader) er Rainforest Café på Piccadilly. Det er dyrt, maden er dårlig, men jeg kan godt forstå, at børn elsker det. Så jeg lader dem få én tur der.

Vi var også på GBK Burgers i Covent Garden. Gode burgere, gode milkshakes og gode fritter og et hyggeligt sted. Ikke billigt som sådan – men bestemt value for money.

Hotdog på Jamie Olivers Diner

Burgers med fritter og milkshake på GBK

Transport

Køb et Oister Card, når du ankommer. Det koster vist 5 pund, men det er hurtigt tjent hjem igen. Det er klart den billigste måde at rejse på derovre.

Husk også, at de har en havnebus, hvor du kan bruge dit Oister card (børn over en bestemt alder skal man dog indløse en ekstra billet til, så kom i god tid). Men det er både sjovere og hurtigere at tage båden fra f.eks. Tower of London til Embankment (lige ved Trafalgar Square) end det er at tage undergrunden. Og du kan købe kaffe ombord 🙂

Se byen fra toppen af en dobbeltdækker

Børnevenlige oplevelser

London Zoo er den mest gennemførte zoologiske have, jeg har været i – og enormt pædagogisk. Det kan virkeligt anbefales, at bruge en dag i London Zoo. Maden her er elendig, så sørg for at medbringe en god madpakke.

Tower Bridge er både fascinerende og flot. Tror både børn og voksne finder det virkeligt interessant at gå på glasgulvet og kigge ned på trafikken nedenunder.

Naturhistorisk museum, hvor der i øvrigt er fri entré, er vanvittigt imponerende. Her kan man nemt få en dag til at gå. Maden her er nogenlunde – vi spiste der. Det er lidt dyrt, så hvis du rejser på et lavt budget, bør du tage madpakke med. Her er masser af dinosaur-skeletter og bare bygningerne i sig selv er fascinerende. Enkelte dele er noget slidte (dele af deres udstilling, men de nyere ting er helt fantastiske).

HMS Belfast er et pensioneret krigsskib, som ligger lige ved siden af Tower Bridge. Vi fik en halv dag til at gå der og Otto syntes, det var helt vildt spændende (gjorde jeg egentligt også). Det er nok ikke sådan en standard ting at gøre – men bestemt tiden værd.

Big Ben (ser du alligevel, når I er ved London Eye) og det er i gå-afstand fra London Eye.

Hamleys og Disney Store… Hamleys er verdens største legetøjsbutik og du skylder næsten dine børn at de skal se det (selvom det er overrendt og varmt). Disney Store er ja… Disney Store. Der er også meget sjovt at være (vælg den store på Regent Street).

London Eye er fascinerende. Det er køen dertil også. Så jeg vil klart anbefale at booke billetter online. Efter London Eye er det oplagt at gå over broen til Big Ben og Westminister Abbey. Og før eller efter kan I jo udnytte den fine legeplads, der ligger lige ved siden af London Eye. Protip: Husk at få børnene til at tisse af inden (der er toiletter indenfor i kælderen). Turen er lang, hvis man skal tisse.

London Eye – køb billetterne på forhånd på nettet

Fed gratis legeplads lige ved siden af London Eye

Håber I får en helt fantastisk tur til London

Ventetid i undergrunden

 

Harry Potter Studios

Er dine børn Harry Potter fans, så kan jeg varmt anbefale at rykke dankortet og besøge Harry Potter studios. Bemærk du skal være i god tid med at bestille billetter dertil. Det kan være lidt en kringlet måde at komme derud, så jeg har dedikeret et helt indlæg til, hvordan man kommer ud til Harry Potter studios.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *