Skiferie med børn

Ohhh… skiferie. Jeg elsker at være på ski – også med mine børn. Vi har været afsted masser af gange og her vil jeg dele mine bedste tips til en vellykket skiferie med børn.

Skiferie er ikke som andre ferier. For her kan man blive presset. Der er som regel rimelig lang rejsetid (også selvom man flyver). Folk fryser, og så falder humøret. Folk falder. Humøret falder endnu mere. Far kommer med gode råd, når man falder på liften (humøret er på nulpunktet 😀 ). Men med den rigtige forberedelse, så kan skiferien blive top-god.

Gode skisteder for børn

Personligt synes jeg Norge og Sverige er fantastiske med børn. Det skyldes, at dine børn sagtens kan gå på norsk/svensk skiskole, men nok ikke er så trygge på en fransk skiskole. Det er også noget billigere at køre derop selv, end at flyve 4-5 personer til Alperne.

I Sverige og Norge er jeg specielt glad for Lindvallen, når børn skal lære at stå på ski. Primært af følgende årsager:

  • Man kan forholdsvis hurtigt køre derop
  • Der er virkeligt mange børnebakker og grønne og blå pister – godt for børn
  • Der er et hav af skiskoler på svensk og der er næsten altid andre danske børn på skiskolen (og skiinstruktørerne er gode til at tilpasse deres sprog til danskere)
  • Der er vandland (overfyldt og larmende … men børnene elsker det)

Og så er Sverige væsentligt billigere end Norge. I nærheden af torvet i Lindvallen ligger en rigtig god ICA, hvor man kan få virkeligt meget forskellig mad til meget rimelige priser.

Well… Men Sverige er ikke det eneste rigtige. Mange er virkeligt glade for Østrig, når man har børn med. Sverige er bare min personlige favorit med små børn.

I Lindvallen kan jeg varmt anbefale Ski Lodge. Ligger lige ved siden af ICA, vandlandet og lige op til både lift og pisten. Og så er der fint og rummeligt.
Her kan du se et klip fra vores skiferie i Lindvallen 2016

Skiferie hacks

Her er nogle af de ting, jeg har erfaret er en god idé, når du er på skiferie med børn.

Snackbars eller chokolade

Man kommer til at fryse. Og opleve modgang. Og sne lige i femøren. Så kan man som barn godt miste gejsten lidt. Det kan en snackbar eller et stykke chokolade rette op på. Så sørg for at nappe sådan et med ud. Det er et hit at kunne krybe i læ et sted og dele en KitKat, hvis man har lidt modgang. Så tag altid noget godt med ud på løjpen.

Godt skiundertøj

Sørg for dine børn har dejligt varmt undertøj. Jeg sværger selv til Falke skiundertøj. Det er super, super vamt.

Spis frokost i hytten

Der er mange penge at spare ved at tage tilbage til hytten / lejligheden og spise sin frokost der. En anden fordel er at børnene bliver varmet op igen. Men dette er kun en fordel, hvis man bor tæt på pisten. Og det er også derfor jeg anbefaler at smide 500,- ekstra for at bo tæt på pisten.

Inden I tager afsted

Inden I tager afsted

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *