Skiferie i Hemsedal, Norge med børn

Siden vores børn var små, har vi været på skiferie med børn. I år og sidste år, har vi været i Hemsedal.

Da børnene var små og nybegyndere, var vi i Lindvallen, Sverige, som jeg varmt kan anbefale til børn, der skal starte ud med ski. Nu er de lidt større og stiller lidt større krav til terrænet, så vi har valgt Hemsedal.

Norge er jo ikke ligefrem billig, men her er nogle tips til en billig og vellykket skiferie i Norge.

Min dreng Otto

Det her gør din skiferie god

Jeg har erfaret, at det er uhensigtsmæssigt, hvis man skal gå langt eller køre for at komme på løjpen/pisten endsige liften. Særligt med små børn, der ikke har stedsans og lige kan “køre ind efter den fjerde pylon ved de fire birketræer på piste 12”.

Så at bo godt (centralt)  kan kraftigt forøge jeres chancer for en god skiferie. Derfor vil jeg altid anbefale at bruge lidt ekstra på overnatningen.

Spar på transporten

Vi køber altid færgebilletten på Black Friday. Vi sejler Hirtshals – Langesund med Fjordline. Køber du billetten på Black Friday kan du få en returbillet for omkring 800,-.

Den sejler kl. 9 om morgenen fra Hirtshals. Vi valgte at køre fra Hirtshals til Jevnaker og tage en overnatning for at bryde køreturen op i to. Det kan varmt anbefales. Dels bliver første rejsedag ikke så lang og dels ankommer man noget tidligere til Hemsedal og kan nå at hente udstyr og “lande” ordentligt.

Spar på overnatningen

Vi rejser udenfor højsæsonen (nytåret samt uge 7 og 8). Det giver væsentligt billigere overnatning. I 2018 var vi afsted i uge 50 og fik en lækker ny lejlighed i Skistar Lodge Hemsedal Alpin til 6 personer for 6500,-. Lejligheden er to år gammel, to badeværelser, havde balkon og udsigt mod skibakken og biopejs.

Nogle af de fordele ved Skistar Lodge, som jeg sætter meget pris på, er at der er sengetøj og håndklæder, slutrengøring er inkluderet, der er varmeskab, der er gratis wifi, gratis parkeringskælder (så du er sikker på bilen kan starte igen). Det ligger lige ved liften og børnebakken og dér, hvor man altid ender, hvis man kører nedad, så børn kan ikke rigtigt blive væk. Det stod færdigt i 2017 og er virkeligt pænt og velholdt. De to gange vi har været der, har der været opvasketabs og kaffefiltre. Sådan nogle småting, man typisk glemmer at få med.

Er du mere til hytte-overnatning er der masser af hytter i Hemsedal.

Tips til din kør-selv skiferie

Husk snekæder og vinterdæk! Snekæder er lovpligtige i Norge. Jeg kan også varmt anbefale at du prøver at montere dem, inden turen går mod sneen. Det er lidt sværere end man tror og det er sjovere at holde generalprøve, når bilen ikke sidder fast og fingrene fryser til is.

Hav morgenmad med og spis det på færgen. Det gør overfarten billigere, turen hyggeligere og så går der tid med det. De havde i år i hvert fald en Starbucks ombord på Fjordline og priserne var billigere end i Danmark. Ikke noget man normalt forbinder med færger og Norge 🙂

Vi har følgende på bagsædet til børnene:

Mofibo og høretelefoner (så vi ikke skal høre Orla Frøsnapper for 21. gang).

En flaske vand hver

En dyne

(ja, vi har sådan en politik om, at de ikke må sidde og stene iPad på bagsædet – enten keder man sig eller også lytter man til en bog).

Husk forsikringen

At komme til skade i udlandet er ikke altid sjovt. Dit blå sygesikringsbevis gælder også i Norge og Sverige, men det dækker ikke hvis du skal transporteres hjem akut eller evt. erstatningsferie. Så vil du være ekstra dækket ind, kan det være en fordel at tegne en særlig rejseforsikring.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *